Acestea sunt vitaminele care previn noul coronavirus. Suplimentele au efecte dovedite

Stire 15.12.2020 0 comentarii


Datele unui nou studiu demonstrează că riscul de infecție cu noul coronavirus scade ușor, în cazul femeilor care au luat multivitamine, vitamina D, acizi grași omega-3 sau probiotice.

Acestea sunt vitaminele care previn noul coronavirus. Oamenii de ştiinţă de la King’s College London, din Regatul Unit, au analizat date de la 1,4 milioane de utilizatori ai aplicației COVID Symptom Study din Marea Britanie, Statele Unite și Suedia. Participanții au răspuns la întrebări despre utilizarea regulată a suplimentelor alimentare.

Acestea sunt vitaminele care previn noul coronavirus. Toţi românii trebuie să ştie asta!

Datele culese din rezultatele testelor COVID-19 și dacă au prezentat simptome ale bolii.

„Cercetarea noastră cuprinde un studiu observațional și nu un studiu clinic, așa că nu putem face recomandări clare pe baza datelor pe care le deținem”, avertizează cercetătoarea principală Dr. Cristina Menni, de la  King’s College.
„Până când nu avem dovezi suplimentare cu privire la rolul suplimentelor din studiile controlate randomizate, vă recomandăm să urmați liniile directoare ale Serviciului Național de Sănătate privind utilizarea vitaminelor ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate”, adaugă ea.

Oamenii de ştiinţă au fost surprinși să constate că doar femeile păreau să beneficieze de administrarea celor patru suplimente în cauză.

„Aceste rezultate sunt interesante, dar datorită modului în care a fost realizat studiul, aceste date nu ne pot spune cu certitudine că administrarea unor astfel de suplimente„ protejează ”împotriva infecției COVID-19. S-ar putea ca, fiind mai conștiente de sănătate, unele femei să fie mai puțin susceptibile să se infecteze, astfel încât comportamentele să explice aceste rezultate, nu suplimentele”, spune Naveed Sattar, profesor de medicină metabolică la Universitatea din Glasgow, în Marea Britanie, care nu a fost implicat în cercetare.

Avertizarea lansată de un renumit medic

Profesorul de epidemiologie respiratorie la Universitatea Queen Mary din Londra, adaugă că cercetătorii nu au luat în considerare factori precum venitul și nivelul de studii în analiza lor.

„O preocupare majoră este că aceste constatări pot fi confundate de statutul socio-economic, dat fiind faptul că persoanele cu statut superior au mai multe șanse să ia suplimente și sunt, de asemenea, mai puțin susceptibile de a se infecta cu SARS-CoV-2”, avertizează el.

Sursa: romaniatv.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine