Avertisment de la Ministerul Sănătății: Următoarele zile, DECISIVE! Vor fi luate alte MĂSURI dacă rata infecțiilor COVID crește

Stire 15.06.2020 0 comentarii


Următoarele zile sunt decisive pentru a vedea în ce direcție evoluează epidemia de coronavirus! Este avertismentul ce vine de la Ministerul Sănătății după ce în ultimele zile se observă o creștere semnificativă a numărului de infectări. Dacă rata de transmitere depășește 1, măsurile de relaxare nu-și mai au rostul, potrivit secretarului de stat Andrei Baciu.

Secretarul de stat Andrei Baciu spune că experții din țara noastră urmăresc cu foarte mare atenție direcția în care se îndreaptă epidemia de coronavirus. El a precizat că dacă se depășește rata de infectare de 1, nu mai sunt recomandate măsuri de relaxare.

„Toate țările care au adoptat măsuri de relaxare au înregistrat o creștere a numărului de infectări. La noi, creșterea este semnificativă, trebuie să vedem exact cum decurg zilele următoare. E o creștere semnificativă.

Este un criteriu - rata de 1. Când depășești această bornă, nu mai sunt recomandate măsurile de relaxare, pentru că riscul este exponențial, de multiplicare a infecțiilor. Eram la 0,6... 0,7 și urmează să evaluăm”, a anunțat luni secretarul de stat Andrei Baciu la un post tv.

Precizările reprezentantului Ministerului Sănătății vin după ce în ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus pe teritoriul României, același ca în 9 mai, cu o săptămână înainte de prima relaxare la ieșirea din starea de urgență și intrarea în starea de alertă. Este cel mai mare număr de noi cazuri zilnice din 8 mai, când au fost raportate 312.

„Este esențial ca experții să fie cei care fundamentează deciziile. Analizele lor au fost precise, pe baza lor s-au luat deciziile și s-au dovedit eficiente. Ar trebui să continuăm să păstrăm recomandările experților”, a mai precizat Andrei Baciu.

„Nu este singurul criteriu important (rata - n.red.), el variază în funcție de numărul de focare, de elasticitatea sistemului de sănătate. Sunt două tipuri de cazuri - cele generale, transmiterea comunitară și cele punctuale, focarele. Dacă într-o zi apar două - trei focare, numărul de probe prelevate este mai mare.

Fluctuația numărului de cazuri depinde strict de anchetele epidemiologice.

Ideea e să putem să tratăm toate persoanele care se îmbolnăvesc. Trebuie să ai capacitatea să oferi tratament”, a mai explicat Baciu.

„Virusul există în societate, e o transmitere comunitară. Trebuie să ne adaptăm viața, vom trăi cu acest virus. Vara 2020 nu va arăta ca restul”, a mai spus secretarul de stat.

Sursa: realitatea.net

 


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine