Caz rar în România. Un minor s-a infectat a doua oară cu Covid-19

Stire 12.01.2021 0 comentarii


Medicii atrag atenția că în ultima vreme apar tot mai mulți pacienți cu vârste sub 18 ani infectați cu noul coronavirus și spun că începe să se vadă efectul socializării din timpul sărbătorilor de iarnă.

Spitalul „Victor Gomoiu” din Capitală este spital suport COVID. Medicii spun că de când a început pandemia au avut doar două săptămâni în care secția a fost aproape goală. Acum, numărul pacienților este din nou în creștere. „Cel mai mic pacient este până într-o lună de zile, 12 zile are, de fapt, și cel mai are are undeva la vreo 4 luni, până în momentul de față. Un singur pacient de 17 ani, el este veteran, dacă pot să spun așa. Și este și cel mai grav„, a declarat un medic, pentru Digi 24.

Adolescentul de 17 ani este pentru a doua oară internat cu COVID-19. Are și o boală autoimună care-i complică starea de sănătate. Prima dată s-a infectat anul trecut, la începutul lunii noiembrie. A fost internat, s-a vindecat și s-a întors din nou pozitiv în decembrie.

„Acum mă simt mai bine, mult mai bine. Prima oară când am venit, mă simțeam foarte rău, eram foarte amețit, nu mă simțeam bine deloc și aveam o stare foarte proastă, dar acum, fiind sub tratament, mă simt mult mai bine și sper să fiu bine. Aștept să plec acasă, dar până nu mă fac bine, nu vreau să plec”, a declarat băiatul, pentru Digi 24.

„Este o boală imprevizibilă, acum pari să fii bine, după care apar recăderi, iar la el cred că acest lucru s-a produs. Am constatat acasă a doua zi că îi lipseau gustul și mirosul și i-am menționat acest lucru doamnei doctor, au apărut și niște dureri foarte puternice în zona sternului. Atunci doamna doctor s-a gândit să-i repete testul și s-a repozitivat”, a spus şi mama lui Mihai.

La Spitalul „Victor Gomoiu” au fost tratați, de la începutul epidemiei și până în prezent, aproximativ 50 de copii cu COVID-19 și alți 50 cu sindrom post-COVID. Este lucrul care îi îngrijorează pe medici. Spun că deși copiii fac forme ușoare ale bolii, ei trebuie supravegheați de părinți, pentru că o parte dintre ei dezvoltă, la câteva luni după boală, un sindrom rar. Organele lor se inflamează și ajung în stare gravă la spital.

La ora actuală, avem cazuri de sindrom multisistemic inflamator pediatric internate în spital. Sunt mult mai multe decât ne-am așteptat”, a mai spus un medic de la „Victor Gomoiu”.

Sursa: romaniatv.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine