Sănătate 17.05.2023 ⋅ 0 comentarii
Consumul de ceai de cozi de cireșe în mod regulat poate contribui la menținerea sănătății aparatului urinar și la eliminarea excesului de lichide din organism. Această băutură este recomandată în special în tratarea afecțiunilor tractului urinar, cum ar fi infecțiile urinare și litiaza renală. Ușor de preparat și cu multiple beneficii pentru organism, ceaiul de cozi de cireșe merită inclus în rutina ta zilnică.
Mod de preparare al ceaiului de cozi de cireșe:
Pentru a prepara ceaiul de cozi de cireșe, pune o lingură de cozi de cireșe într-un pahar cu apă clocotită (250 ml de apă) și lasă la infuzat timp de 5-10 minute. După aceea, strecoară ceaiul și consumă-l de două ori pe zi, dimineața și seara, cu aproximativ jumătate de oră înainte de masă. Se recomandă să urmezi o cură de 30 de zile, în timpul căreia să bei ceai de cozi de cireșe.
Proprietățile ceaiului de cozi de cireșe:
Cozile de cireșe conțin vitaminele B1, C și D, precum și antioxidanți care oferă multiple beneficii organismului. Datorită efectului său diuretic și conținutului bogat în antioxidanți, ceaiul de cozi de cireșe are un conținut scăzut de calorii și poate contribui la întărirea sistemului imunitar și combaterea mai multor boli. Printre proprietățile sale se numără:
Combaterea infecțiilor urinare: Datorită conținutului ridicat de potasiu, ceaiul de cozi de cireșe are un puternic efect diuretic, depurativ și antiinflamator. Este recomandat în special pentru infecțiile urinare ușoare și acute. Se recomandă consumul de 3 căni de ceai de cozi de cireșe pe zi, într-o cură de 30 de zile.
Îmbunătățirea funcționării rinichilor: Pentru durerile lombare și bolile renale ceaiul de cozi de cireșe reprezintă o soluție eficientă de tratament. Adesea, durerile și afecțiunile renale sunt rezultatul consumului insuficient de lichide, iar ceaiul de cozi de cireșe, alături de consumul adecvat de apă, este recomandat pentru menținerea sănătății rinichilor.
Lupta împotriva durerilor de stomac: Ceaiul de cozi de cireșe are efect detoxifiant, contribuind la ameliorarea mai multor probleme digestive. Consumul regulat întărește sistemul imunitar și ajută la regenerarea țesuturilor slăbite.
Reducerea tusei agresive: Ceaiul de cozi de cireșe servește ca un adjuvant natural în calmarea tusei. Este recomandat și în ameliorarea simptomelor gripale și ale răcelii, fiind recomandată consumul unei căni de ceai de cozi de cireșe pe zi.
Lupta împotriva celulitei și a kilogramelor în plus: Datorită efectului său depurativ și diuretic, ceaiul de cozi de cireșe contribuie la eliminarea reziduurilor din sânge și a depozitelor de grăsime. Consumul zilnic al unei căni de ceai de cozi de cireșe poate aduce rezultate pe termen lung în lupta împotriva celulitei.
Ajutor în cazul reumatismului: Decoctul de cozi de cireșe poate fi utilizat în tratamentul reumatismului. Se pot face băi locale dintr-un pumn de cozi de cireșe într-un litru de apă. Acestea se fierb până dau în clocot, se lasă la infuzat pentru 10 minute, apoi se adaugă în apa de baie pentru picioare și mâini.
Contraindicații ale ceaiului de cozi de cireșe nu sunt cunoscute. Cu toate acestea, în cazul în care suferiți deja de pietre mari la rinichi, este recomandat să solicitați sfatul unui medic specialist înainte de a urma o cură cu ceai de cozi de cireșe.
Pe lângă ceaiul de cozi de cireșe, există și alte produse naturiste care pot fi de ajutor în menținerea sănătății aparatului urinar. Este recomandat să consultați un specialist înainte de a le utiliza și să respectați instrucțiunile de administrare corespunzătoare.