Stire 29.09.2020 ⋅ 0 comentarii
Nu era mai bine pe vremea când se făcea coadă luni dimineața pe peronul gării, așteptând ca ziarul „Sportul Popular” să fie adus de mecanicul locomotivei și distribuit în număr insuficent pentru cei care nu puteau să urmărească, în direct, evoluțiile echipelor dragi de fotbal?
Vânzătorii de la chioșcurile norocoase care intrau în posesia unor zeci de exemplare, ascundeau sub pulturi, pentru cunoștințe sau pentru câțiva zeci de bani în plus, vreo cinci șase gazete, iar norocoșii le citeau ca și chinezii, pe marginea trotuarelor. Adică, unul ținea ziarul deschis, iar alți cinci sau șase citeau rândurile peste umărul acestuia.
Azi....nici nu se termină ecoul fluierului de final al arbitrului, că, deja apar pe ziarele online, postări pe rețelele de socializare, telefoane, etc, rubricile complete cu filmul meciului prezentat la secundă, cu păreri, cu formațiile complete .
S-a dus farmecul cititului chinezesc.
Ieri am reușit să văd în direct doar repriza a doua a meciului Dinamo- UTA, asta datorită sistemului de programare a transmisiilor Digi, meciul fiind transmis la o oră care se suprapunea cu a patra ediție a emisiunii „Repriza de sport”, o emisiune la care țin foarte mult și nu am avut de ales.
Ce am văzut în repriza a doua și ce am, reținut ar fi, luându-le într-o ordine aleatorie...
1. Un portar de clasă ” nebun” , ” nebunie” care ar trebui să caracterizeze pe oricare apărător de buturi. Mi-a adus aminte de fostul mare Gigi Gornea, portarul UTA-ei din anii 70. Reflexe extraordinare, implicare nebună în joc, coorodonator al apărării etc.
2. Un cuplu de fundași centrali puternici, simpli și atenți, având în stânga lor un Roumpoulakous, tip Giurgiu, ” motoreta UTA-ei de altădată
3.Un Tomozei nerefăcut fizic ( din declarațiile lui Balint) , ușor depășit în acțiunile dese de unul contra unul de către adversarul său direct.
4.Un junior sclipitor, Denis Rusu, cu o personalitate puternică, cu putere de susținere a efortului incredibilă, cu tupeu în declarații
5. Un abitru inspirat pentru arădeni, dezamăgitor pentru Ion Crăciunescu.
Iată ce scrie în Legea nr. 12 a Jocului de fotbal:
Jucarea mingii cu mâna reprezintă o abatere numai dacă
-un jucător atinge în mod deliberat mingea cu mâna
- dobândește posesia / controlul mingii după ce a atins-o cu mâna și apoi înscrie un gol în poarta adversă sau creează o ocazie de a înscrie un gol
Am mai văzut în unele cronici ale colegilor mei că ” D.Rusu a jucat mingea cu mâna”.Incorect . Mingea i-a sărit în mână lui Denis.
În continuare vă las pe dumneavoastră să decideți.
Felicitări UTA și de subliniat modul constant al lui G. Balint de a-și căuta un nucleu de 12-13 jucători pe care să se bazeze în continuare.
E greu și pentru el.
Foto: uta-arad.ro
Sursa: ARQ