Stire 18.09.2020 ⋅ 0 comentarii
Comisia Europeană publică lista cu domeniile emblematice de investiții și reforme pe care statele membre ar trebui să le includă în planurile naționale de redresare, ca parte a orientărilor strategice pentru punerea în aplicare a Mecanismului de Redresare și Reziliență.
Comisia Europeană a stabilit orientări strategice pentru punerea în aplicare a Mecanismului de Redresare și Reziliență în Strategia sa anuală de creștere durabilă (ASGS) din 2021. Mecanismul este instrumentul cheie de redresare din centrul Next Generation EU, care va ajuta UE să iasă mai puternică și mai rezistentă din criza actuală. Facilitatea va oferi 672,5 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și subvenții ca parte a sprijinului financiar anticipat pentru primii ani cruciali ai redresării post-pandemie.
Pentru a beneficia de Mecanismului de Redresare și Reziliență, statele membre ar trebui să prezinte proiectele lor de planuri de recuperare și reziliență, care să prezinte agendele naționale de investiții și reforme, în conformitate cu patru criterii reluate de ASGS în 2020 și anume, sustenabilitatea mediului, productivitate, corectitudine și stabilitate macroeconomică. Planurile de recuperare și reziliență ale statelor membre ar trebui să abordeze provocările de politică economică stabilite în recomandările specifice fiecărei țări din ultimii ani și în special în ciclurile 2019 și 2020 Planurile ar trebui, de asemenea, să le permită statelor membre să își sporească potențialul de creștere economică, de creare de locuri de muncă și reziliența economică și socială și să realizeze tranzițiile ecologice și digitale.
Citeşte continuarea AICI.
Sursa: www.caleaeuropeana.ro
Sursa: ARQ