Complexul Muzeal Arad introduce, în premieră, începând cu acest an, noi tipuri de bilete și abonamente pentru vizitatori

Stire 17.01.2024 0 comentarii


În premieră, începând cu acest an, Complexul Muzeal Arad introduce pachete de abonamente pentru toate expozițiile din Arad și județ și bilete de intrare unice la toate expozițiile muzeului din Arad, oferte prin care dorim să atragem vizitatorii de toate vârstele, în primul rând arădenii care trec pragul muzeului, atât la expozițiile permanente, cât și la expozițiile temporare sau evenimentele culturale organizate și co-organizate în spațiile muzeului nostru.

„Anul trecut a fost pentru Complexul Muzeal Arad un an de referință în ceea ce privește numărul de vizitatori, înregistrându-se cel mai mare număr de vizitatori din întreaga sa activitate muzeală. În acest an propunem noi oferte culturale și facilități pentru publicul nostru. Astfel, lansăm în premieră câteva produse atractive pentru vizitatorii muzeului arădean, și anume biletul unic, valabil în acest moment, pentru vizitarea celor patru obiective muzeale din Arad: Muzeul de Științe ale Naturii, Pinacoteca, Muzeul de Artă și Sala „Clio”, precum și abonamentul de familie pentru părinți și copii și un abonament pentru bunici și copii. Prin aceste abonamente dorim să atragem cât mai multe familii cu copii și să le oferim posibilitatea să viziteze muzeul ori de câte ori doresc pe parcursul unui an pentru a se bucura împreună, în familie, de experiențe inedite la muzeu, în cadrul tuturor expozițiilor noastre, inclusiv în cele din județ. Totodată, posesorii acestor abonamente vor fi informați în avanpremieră cu privire la evenimentele organizate de muzeul arădean. Ne propunem ca prin aceste noi oferte de bilete și prin evenimentele viitoare pe care le vom organiza în acest an să atragem cât mai mulți vizitatori, în primul rând publicul arădean, care să se bucure de un timp liber de calitate în spațiile expoziționale ale muzeului nostru”, a declarat Blaga Bogdan, directorul adjunct al Complexului Muzeal Arad.

Abonamentul anual pentru părinți și copii, în valoare de 188 lei/an, respectiv abonamentul anual pentru bunici și nepoți, în valoare de 112 lei/an, reprezintă un pachet atractiv dedicat familiilor cu copii, care pot vizita ori de câte ori doresc expozițiile muzeului arădean pe parcursul întregului an, în timpul programului de vizitare. Abonamentele nominale se pot achiziționa de la oricare din muzeele Complexului Muzeal Arad, din municipiu și județ, fiind valabile până la finalul anului 2024.

Biletul unic, care asigură intrarea la toate expozițiile muzeului din Arad pe parcursul întregului an, este al doilea produs propus în premieră vizitatorilor noștri începând cu anul 2024. Biletul, în valoare de 40 lei pentru adulți, 21 de lei pentru pensionari și 7 lei pentru  preșcolari, elevi, studenți, se poate achiziționa de la casieria Muzeului de Științe ale Naturii din Palatul Cultural, Muzeului de Artă și Sălii „Clio” și oferă o singură intrare la respectivele expoziții până la finalul acestui an.

De asemenea, taxele de intrare pentru vizitatori la fiecare expoziție a Complexului Muzeal Arad (cu excepția Pinacotecii) sunt următoarele: 1 leu pentru preșcolari, elevi, studenți (grupuri școlare, care vizitează muzeul pe bază de protocol semnat între Complexul Muzeal Arad și unitățile de învățământ respective), 2 lei pentru preșcolari, elevi, studenți, 6 lei pentru pensionari, 11 lei pentru adulți.

Accesul vizitatorilor în Pinacotecă se va face pe baza unui bilet în valoare de 14 lei pentru adulți, 7 lei pentru pensionari și 3 lei pentru preșcolari, elevi, studenți. Finalizarea extinderii Pinacotecii și redeschiderea acesteia pentru public se preconizează a se realiza în primăvara acestui an – biletele achiziționate înainte se pot folosi după redeschidere.

Biletele și abonamentele se pot achiziționa de la casieria muzeului sau on-line pe site-ul https://m.iabilet.ro.

Accesul este gratuit în toate expozițiile Complexului Muzeal Arad pentru următoarele categorii de vizitatori:

Veteranii de război, văduvele de război și văduvele nerecăsătorite ale veteranilor de război.

Persoanele fizice prevăzute la art. 1 din Decretul-lege nr. 118/1990, republicat, cu modificările și completările ulterioare.

Fundațiile înființate prin testament, constituite conform legii, cu scopul de a întreține, dezvolta și ajuta instituții de cultură națională, precum și de a susține acțiuni cu caracter umanitar, social și cultural.

Organizațiile care au ca unică activitate acordarea gratuită de servicii sociale în unități specializate care asigură găzduire, îngrijire socială și medicală, asistență, ocrotire, activități de recuperare, reabilitare și reinserție socială pentru copil, familie, persoane cu handicap, persoane vârstnice, precum și pentru alte persoane aflate în dificultate, în condițiile legii.

Pensionarii care au lucrat minim 10 ani în rețeaua muzeală – pe bază de documente justificative.

Persoane care lucrează în reţeaua muzeală – pe bază de legitimație.

Membrii ICOM/AICA – pe bază de legitimaţie.

În 2024 vor fi deschise pentru public următoarele expoziții în municipiul Arad – Muzeul de Științe ale Naturii, recent redeschis după un nou concept expozițional și Pinacoteca, în curs de extindere în Palatul Cultural, Muzeul de Artă – redeschis cu Galeria de Artă Românească și Sala „Clio” – cât și în județ: Muzeul Memorial Ioan Slavici și Emil Monția” Șiria, Muzeul Orașului Lipova, Casa Memorială și Colecția de artă Eugen Popa și Eugenia Hagiu” Săvârșin, Muzeul Memorial Adam Müller-Guttenbrunn” Zăbrani, Muzeul Viei și Vinului Ghioroc.

Programul de vizitare al expozițiilor Complexului Muzeal Arad, până în 30 aprilie 2024, este de marți până duminică, între orele 9.00-17.00. Casa Memorială și Colecția de artă Eugen Popa și Eugenia Hagiu” Săvârșin, Muzeul Memorial Adam Müller-Guttenbrunn Zăbrani, Muzeul Viei și Vinului Ghioroc se vizitează la cerere (programări la telefon 0257 281 847).

Complexul Muzeal Arad, instituție subordonată Consiliului Județean Arad, își asumă misiunea de dezvoltare, protejare, conservare, restaurare, cercetare și punere în valoare a patrimoniului muzeal, în interes științific sau cultural-turistic. Prin specialiștii de care dispune, muzeul asigură cercetarea, îmbogățirea, tezaurizarea, interpretarea și difuzarea valorilor patrimoniului arheologic, istoric, numismatic, etnografic, de artă și științe naturale, spre publicul de orice vârstă, sex, naționalitate, religie, în interes general.

TAXĂ DE INTRARE 2024

ABONAMENT ANUAL/ FAMILIAL / TOATE EXPOZIȚIILE COMPLEXULUI MUZEAL ARAD
188 lei – părinți și copii
112 lei – bunici și nepoți

BILET UNIC / PERSOANĂ / EXPOZIȚIILE COMPLEXULUI MUZEAL ARAD ÎN MUNICIPIUL ARAD (MUZEUL DE ȘTIINȚE ALE NATURII, PINACOTECA, MUZEUL DE ARTĂ ȘI SALA CLIO”)
40 lei - adulți
21 lei - pensionari
7 lei - preșcolari, elevi, studenți


TAXĂ INTRARE / PERSOANĂ / SECȚIE VIZITATĂ (CU EXCEPȚIA PINACOTECII):
11 lei - adulți
6 lei - pensionari
2 lei - preșcolari, elevi, studenți
1 leu - grupuri organizate de preșcolari, elevi, studenți, pe bază de protocol semnat între Complexul Muzeal Arad și unitățile de învățământ respective

TAXĂ INTRARE / PERSOANĂ / PINACOTECA:
14 lei - adulți
7 lei - pensionari
3 lei - preșcolari, elevi, studenți

GRATUIT:
Veteranii de război, văduvele de război și văduvele nerecăsătorite ale veteranilor de război.

Persoanele fizice prevăzute la art. 1 din Decretul-lege nr. 118/1990, republicat, cu modificările și completările ulterioare.

Fundațiile înființate prin testament, constituite conform legii, cu scopul de a întreține, dezvolta și ajuta instituții de cultură națională, precum și de a susține acțiuni cu caracter umanitar, social și cultural.

Organizațiile care au ca unică activitate acordarea gratuită de servicii sociale în unități specializate care asigură găzduire, îngrijire socială și medicală, asistență, ocrotire, activități de recuperare, reabilitare și reinserție socială pentru copil, familie, persoane cu handicap, persoane vârstnice, precum și pentru alte persoane aflate în dificultate, în condițiile legii.

Pensionarii care au lucrat minim 10 ani în rețeaua muzeală – pe bază de documente justificative.

Persoane care lucrează în reţeaua muzeală – pe baza de legitimație.

Membrii ICOM/AICA – pe bază de legitimaţie.

TAXĂ DE FOTOGRAFIERE / FILMARE 2024
17 lei – taxă fotografiere
228 lei – taxă filmare

398 lei* – taxă servicii fotografiere bunuri de patrimoniu

350 lei/ora – taxă filmare/fotografiere profesionistă în scop privat în spatiul expozițional

TAXE SERVICII 2024:
6 lei – taxă audioghid
34 lei – taxă ghidaj general, pe bază de programare, pentru grupuri organizate de minim 15 persoane
57 lei – taxă ghidaj tematic, pe bază de programare, pentru grupuri organizate de minim 15 persoane

Servicii tehnoredactare pentru documentații de specialitate și publicații - 285 lei*

Servicii de conservare patrimoniu cultural mobil - 285 lei*

Servicii de restaurare patrimoniu cultural mobil - 285 leiI*

Servicii documentare istorică și întocmire documentație de specialitate - 398 lei*

Servicii expertiză bunuri culturale - artă, arheologie, etnografie etc. - 854 lei*

Consultanță arheologică - 854 lei*

Servicii cercetare arheologică - 398 lei**

Servicii cercetare arheologică - 689 lei***

Servicii prelucrare grafică/desenare materiale de patrimoniu - 285 lei**

Servicii prelucrare grafică/desenare materiale de patrimoniu - 573 lei***

Taxa Sala Clio - 50 lei/zi ****

*Taxa corespunde serviciilor prestate de o persoană pe o durată de 8 ore și poate fi percepută fracționat, corespunzător duratei efective de prestare a serviciului.

**Taxa se percepe în situația deplasărilor efectuate zilnic, dus-întors, la șantierele

arheologice, corespunde serviciilor prestate de o persoană pe o durată de 8 ore și poate fi percepută fracționat, corespunzător perioadei solicitate.

***Taxa se percepe în situația în care, personalului care prestează serviciile la șantierele arheologice i se asigură, în condițiile legii, cheltuieli de cazare și diurnă pe perioada prestării serviciilor și corespunde serviciilor prestate de o persoană pe o durata de 8 ore.

****Cu excepția instituțiilor publice implicate direct în organizarea evenimentelor


TARIFE PENTRU COMERCIALIZAREA DE PRODUSE PRIN STANDURI PROPRII
70 % din prețul de achiziție al fiecărui produs, pentru produsele al căror preț de achiziție depășește valoarea de 50 lei.
100 % din prețul de achiziție al fiecărui produs, pentru produsele al căror preț de achiziție nu depășește valoarea de 50 lei.
Fracțiile rezultate din aplicarea tarifului se rotunjesc în mod corespunzător la întreg.

-----------

ORAR DE VIZITARE

19 septembrie 2023 – 30 aprilie 2024:
Marți - Duminică: 09.00 – 17.00, ultima intrare: 16.15

Muzeul de Artă Arad (Str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj II, Arad)

Marți - Duminică: 09.00 – 17.00, ultima intrare: 16.30
Muzeul de Științe ale Naturii Arad (Palatul Cultural, Piaţa George Enescu 1, Arad, intrarea dinspre Parcul Copiilor)

Program neschimbat pe tot parcursul anului:
Marți - Duminică: 09.00 – 17.00, ultima intrare: 16.30

Sala „Clio” Arad (Str. Horia 10, Arad)
Muzeul Orașului Lipova

Vizită la cerere  (tel. 0257 281 847)
Casa Memorială și Colecția de artă ”Eugen Popa și Eugenia Hagiu” Săvârșin
Muzeul Memorial Adam Müller-Guttenbrunn Zăbrani
Muzeul Viei și Vinului Ghioroc

Închis: Luni și în zilele de: 1, 2, 6, 7 și 24 ianuarie; Vinerea Mare, prima şi a doua zi de Paşte; prima şi a doua zi de Rusalii; 1 mai; 1 iunie; 15 august; 30 noiembrie; 1, 25 şi 26 decembrie.

Pinacoteca și Expoziția Tezaur 1848-1848 (Palatul Cultural, etaj II, Piaţa George Enescu 1, Arad, intrarea dinspre Parcul Copiilor)
sunt închise temporar pentru lucrări de extindere a Pinacotecii.
Muzeul de Istorie Arad  (Palatul Cultural, etaj II, Piaţa George Enescu 1, Arad, intrarea dinspre Parcul Copiilor) este închis pentru renovare.

Mai multe detalii:

https://www.museumarad.ro/

https://m.iabilet.ro/bilete-complexul-muzeal-arad-77173/


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine