Local 19.02.2020 ⋅ 0 comentarii
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, în cooperare cu ofiţeri ai Poliţiei judiciare din cadrul IPJ Arad – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au desfăşurat marți, în data de 18 februarie 2020 o operaţiune de surprindere în flagrant a inculpatei, contabil şef în cadrul unei unităţi şcolare din municipiul Arad, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.
Din probele administrate până în acest moment procesual, în fapt, s-a reţinut că, în cursul lunii decembrie 2019, în calitate de contabil şef în cadrul unei unităţi şcolare din municipiul Arad, direct şi pentru sine, inculpata a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale, urmare încheierii unui contract de prestări servicii (lucrări de renovare), un procent de 10% din valoarea lucrării, respectiv 10.575 lei.
În concret, inculpata l-a contactat pentru a-l determina să renunţe la atribuirea lucrării, pretextând existenţa unor neregularităţi, context în care, în data de 30 decembrie 2019, s-au întâlnit în incinta unui local din municipiul Arad unde aceasta i-a pretins 10% din valoarea totală a contractului pentru ca lucrările să fie atribuite societăţii reprezentate de acel administrator, iar contractul să se deruleze în condiţii optime fără ca ea să-i pună vreo piedică pe parcursul executării.
Ulterior, administratorul a remis inculpatei o primă tranşă din sumă, respectiv 3000 lei, restul sumei pretinse fiindu-i remisă de administrator inculpatei în data de 18 februarie 2020 în biroul unităţii şcolare în care îşi desfăşoară activitatea, organele de urmărire penală procedând la constatarea infracţiunii flagrante la scurt timp după ce a primit suma de 7000 lei.
Așadar, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a dispus, în data de 19 februarie 2020, luarea măsurii procesuale preventive restrictive de libertate a controlului judiciar faţă de inculpată. Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii judiciare. Acţiunea penală are ca obiect tragerea la răspundere penală a persoanelor care au săvârşit infracţiuni şi se pune în mişcare când există probe din care rezultă presupunerea rezonabilă în acest sens, iar controlul judiciar constituie o măsură preventivă – ambele activităţi însă nu înfrâng principiul prezumţiei de nevinovăţie de care se bucură inculpata.
Sursa: Glasul Aradului