Cum va fi distribuită Sfânta Lumină de Înviere, în timpul stării de urgenţă. Regulile pe care credincioşii trebuie să le respecte

Stire 15.04.2020 0 comentarii

Sfânta Lumină va fi adusă sâmbătă seara de la Ierusalim şi va fi distribuită de voluntarii parohiilor şi de către echipajele de ordine publică aflate în misiune în noaptea de Înviere. Credincioşii vor putea ieşi în apropierea locuinţei, însă vor trebui să respecte regulile de distanţare socială pentru a fi evitată aglomeraţia atunci când iau lumină.

                                    

Marcel Vela a anunţat că angajaţii Patriarhiei, membrii consiliilor parohiale şi voluntarii, în calitate de organizatori, vor asigura respectarea distanţei sociale şi a reglementărilor prevăzute în ordonanţele militare, pe perioada distribuirii paştilor, având ca semn distinctiv o banderolă albă pe braţ.

"Distribuirea Sfintei Lumini aduse de la Ierusalim în seara zilei de sâmbătă, 18 aprilie, în jurul orelor 19, se va face de către voluntarii parohiilor şi de către echipajele de ordine publică şi patrulele existente sub coordonarea MAI, aflate în misiune sâmbătă, Poliţia naţională, Poliţia de Frontieră, Jandarmeria, Poliţia Locală, cât şi cadrele Ministerului Apărării începând cu ora 20", a spus ministrul de Interne.

Cum vor putea primi credincioşii Sfânta Lumină de Înviere şi ce reguli trebuie să respecte

"Credincioşii vor putea ieşi în proximitatea casei, în afara curţii sau a imobilului în care locuiesc, respectând regulile de distanţarea socială astfel încât să fie evitată aglomeraţia şi formarea grupurilor mai mari de trei persoane. Doi sau trei locatari dintr-o scară de bloc pot oferi sfânta lumină primită de la voluntari tuturor vecinilor"; a spus ministrul de Interne.

În zonele carantinate, Sfânta Lumină va fi dusă de angajaţii MAI de la centrele episcopale la parohiile din zonele carantinate.

"În noaptea de Înviere este permisă circulaţia tuturor preoţilor care distribuie Sfânta lumină în casele credincioşilor, cât şi a voluntarilor care vor avea asupra lor actul de identitate, ecusonul nominal din partea parohiei, masca şi mănuşi de protecţie", a explicat Marcel Vela.

Sursa: realitatea.net

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine