Sănătate 19.06.2023 ⋅ 0 comentarii
Ai auzit vreodată de ceaiul de coada soricelului? Acest preparat este destul de popular și se obține dintr-o plantă cunoscută. De regulă, planta crește pe pajiști și în soluri sărace, dar poate fi găsită și la marginea drumurilor.
Planta are frunze de un verde închis și flori albe sau roz. Coada soricelului, cunoscută și sub numele de Achillea millefolium, este utilizată în multe remedii naturiste.
Există diverse forme de ceai de coada soricelului disponibile, cum ar fi pliculețe, planta uscată, tinctură sau capsule, care pot fi folosite ca tratamente adjuvante pentru diverse afecțiuni. Vrei să descoperi beneficiile și contraindicațiile ceaiului de coada soricelului, modul de preparare și proprietățile acestei plante folosite în întreaga lume.
Ca orice tratament naturist, ceaiul de coada șoricelului poate fi folosit ca adjuvant și nu ar trebui să înlocuiască tratamentul medicamentos prescris de un specialist.
Iată care sunt proprietățile ceaiului de coada soricelului:
1. Proprietăți antiinflamatorii: Ceaiul de coada șoricelului conține uleiuri și substanțe cu efect antiinflamator. Prezența ingredientelor antiinflamatorii, precum alcamidele, transformă coada șoricelului într-o plantă valoroasă, cu numeroase beneficii pentru sănătate. Datorită gustului ușor amărui, care poate fi considerat neplăcut, ceaiul de coada șoricelului este adesea combinat cu alte plante sau îndulcit cu puțină miere.
În general, ceaiul de coada soricelului poate fi consumat intern (1-2 căni de infuzie pe zi). De asemenea, poate fi folosit extern, în băi și comprese. Extractul din frunzele de coada șoricelului are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, accelerând procesul de vindecare al rănilor.
2. Proprietăți depurative: Datorită compușilor complexi din compoziția plantei, ceaiul de coada șoricelului are și proprietăți depurative. Coada soricelului este o plantă cu puternic efect depurativ, ce poate stimula activitatea stomacului și a intestinului. De asemenea, joacă un rol important în eliminarea grăsimilor și în calmarea crampelelor stomacale.