Stire 22.09.2020 ⋅ 0 comentarii
Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad va fi gazda unui inedit eveniment. Astfel, miercuri, 23 septembrie, începând cu ora 18:00 , în Grădina de lectură va fi lansată o carte, la care a lucrat un colectiv al instituției noastre într-o fructuoasă colaborare cu bucătari, patiseri și un fotograf culinar.
Este vorba de „Dicționarul comorilor culinare locale“, care a apărut în două ediții, respectiv în limba română și în limba maghiară. Într-o prezentare grafică deosebită, volumul ne introduce în gastronomia regiunii Aradului multicultural. Scopul lucrării este acela de a vă aduce aminte de gusturi, mirosuri și imagini „îmbibate” în noi, de pe vremea părinților și bunicilor noștri. Cele 112 rețete pot fi preparate de către cei interesați, iar farmecul acestora constă tocmai în simplitatea lor. Menționăm că volumul a fost finanțat prin Programului Interreg România-Un... vezi mai mult
Sursa: Glasul Cetății