Stire 25.04.2020 ⋅ 0 comentarii
Bună dimineața, dragi cititori! Revin, după cum am promis, cu o rețetă care să includă carne de miel marinată în tot ceea ce am menționat în rețeta anterioară : vin roșu, cognac 7 stele, ienibahar, frunze de lime, usturoi proaspăt zdrobit, ceapă roșie, roșii, cimbru, pătrunjel, mărar, tarhon -toate proaspete, ulei de struguri, piper verde boabe, sare, morcovi, țelină rădăcină, semințe coriandru. Carnea am marinat-o timp de 6 zile. Nu pot descrie în cuvinte aromele obținute iar dacă vă temeți că nu veți simți gustul de miel – ei bine, eu vă garantez că nu va fi așa. Această combinație de ingrediente nu va face altceva decât să învelească la exterior carnea cu anumite arome, în interior pastrându-se gustul de carne de miel.
Pentru această rețetă, 2 persoane, aveți nevoie de:
-coaste de miel
-3 morcovi
-o rădăcină pătrunjel
-o rădăcină mare de țelină
-două rădăcini păstârnac
-4 cartofi mari
-o lingură unt
-un ardei iute verde ( eu am folosit jalapeño proaspăt)
-sare, piper
Carnea se marinează în toată ingredientele menționate anterior, recomand măcar cu 3 zile înainte să faceți acest lucru. Coastele de miel, înainte de a le găti la cuptor, le prăjim puțin într-o tigaie, cât să capete o crustă crocantă, pe ambele părți. Legumele se curăță, se taie cub și se prepară în felul următor: într-un vas de ienă sau o tavă, se pune hârtie de copt, se adaugă legumele tăiate , fără cartofi, coastele se așează deasupra și se adaugă peste o parte din baițul în care am marinat carnea... vezi mai mult
Sursa: Glasul Cetății