Stire 07.03.2020 ⋅ 0 comentarii
Bună dimineața, dragi cititori! Pentru că suntem în Postul Paștelui, rețeta de azi va fi una în acord cu această perioadă, ușor de preparat cum deja v-am învațat și desigur, cu un gust deosebit. Couscousul îl veți găsi și sub altă formă decât cel preparat de mine, adică sub formă de biluțe însă ceea ce vedeți în poze este cel dintâi, couscousul original, deși, această origine este intens contestată de istorici având în vedere că atât spaniolii, cât și africanii ori arabii susțin fiecare că de la ei a apărut acest aliment. Ei bine, pe noi nu ne deranjează disputele de genul ci rezultatul final al preparatului.
Pentru două persoane, aveți nevoie de:
-un dovleac plăcintar mediu (foto atașată)
-120 g coucous din grâu dur
-3 căței de usturoi
-o crenguță rozmarin
-câteva fire chives
-3 frunze mici de dafin
-2 linguri ulei măsline
-4 linguri ulei aromat cu oregano, busuioc sau chilli
-sucul de la o jumatate de lămâie
-o linguriță pătrunjel uscat
-sare+piper
Mod de preparare:
Se pun 400 ml de apă la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă couscousul, 2 linguri ulei aromat, o lingură ulei de măsline, sare, piper și se lasă la fiert la foc mic timp de 10 minute.
Dovleacul se taie în două jumătăți, se curăță cu o lingură de semințele din interior iar cu un cuțit mediu, se sesecționează pulpa dovleacului (vedeți foto), astfel încât să nu tăiați și coaja. Într-o tigaie se adaugă o lingură de ulei de măsline și pulpa dovleacului și se călește pentru 5 minute, la foc mediu. Se adaugă peste 400 ml apă sau stock de legume dacă aveți, sucul de lămâie, dafinul, rozmarinul, pătrunjelul, usturoiul mărunțit, cele două linguri de ulei aromat, sare și piper și se lasă la fiert pentru 15 minute sau până când scade cantitatea de lichi... vezi mai mult
Sursa: Glasul Cetății