Stire 02.05.2020 ⋅ 0 comentarii
Bună dimineața! Cum v-a fost ziua de 1 mai? Eu am pregătit, printre altele, rețeta pentru azi, un desert clasic căruia i-am adăugat două „elemente” noi, neîndepartându-mă de stilul meu culinar în care urmez tradiționalul, până la un moment dat.
Procesul de preparare e ușor, însă aveți nevoie de răbdare pentru: a topi zahărul foarte bine, a coace crema timp de o oră la cuptor și pentru a ține desertul la frigider până a doua zi.
Ingrediente:
Pentru cremă:
-8 ouă
-160 g zahăr
-o linguriță extract de vanilie (se poate înlocui, la nevoie, cu două esențe de vanilie)
-1 litru lapte gras (3,5% găsiți în comerț dacă nu aveți de casă)
Mai aveți nevoie de 300 g zahăr extra, căpșuni și alune de pădure.
Mod de preparare:
Într-un bol se adaugă, pentru cremă, cele 8 ouă și 160 g zahăr, și se bate cu mixerul la viteza 2 până nu se mai simt cristalele de zahăr (cam 8 minute a durat). Se adaugă apoi laptele rece si extractul de vanilie și se mai mixează compoziția timp de 1 minut. Se lasă deoparte. Pentru a topi zahărul, aveți nevoie de o oală cu pereți înalți și fund subțire, flacără medie (treapta 6 pentru plite) și răbdare timp de 5 minute până când zahărul se va transforma în lichid.
Se setează cuptorul la 155 grade Celsius, se pregătește o tavă adâncă în care adaugăm apă caldă puțin peste jumătatea ei, și formele în care vom coace desertul. Aici aveți diverse variante, printre care: puteți folosi borcane medii, castronașe termorezistente, forme copt din aluminiu sau o singură formă mare ( tavă ceramică sau sticlă). Eu am folosit mai multe borcănașe și boluri.
Se toarnă în fiecare formă zahăr topit, max. 2 cm strat, și se înclină formele circular pentru a forma „pereți” din zahărul lichid. Se toarnă apoi crema, până ce recipientele vor fi aproape pline, se așează în tava cu apă și se introduc în cuptor pentru o oră. Se scot fomele din cuptor și se lasă la răcit foarte bine înainte de a da crema la frigider, peste noapte. A doua zi se scoate desert... vezi mai mult
Sursa: Glasul Cetății