Stire 29.02.2020 ⋅ 0 comentarii
Bună dimineața, dragi cititori! Sâmbăta trecută v-am promis că azi voi scrie o rețetă din care să nu lipsească sarea și piperul, mai ales că în ultimele două săptămâni gustul dulce a dominat. Fiindcă suntem în Săptămâna Albă, această rețeta (care e la fel de simplă precum altele cu care v-am obișnuit) se potrivește la fix, aducând cu ea bucurii pentru papilele gustative. Eu sunt top fan lasagna, la modul acela că aș mânca în fiecare săptămână dar trebuie date șanse tuturor preparatelor chiar dacă nu se află printre ceea ce ne place cel mai mult. „Vorba” lungă, sărăcia stomacului!
Așadar, rețeta!
INGREDIENTE:
-un pachet foi de lasagna
-300 g ciuperci
-o vânată mare
-3 dovlecei medii
-o ceapă roșie
-5 ardei (de care vă plac)
-5 morcovi
-500 g de spanac frunze
Pentru sosul de roșii:
-500 ml bulion sau roșii pasate
-busuioc
-oregano
-sare
-piper
Pentru sosul de brânză:
-250 ml smântână de gătit
-400 g de brânzeturi (cheddar, mozzarella, cașcaval, brie)
-sare
-piper
MOD DE PREPARARE:
Dacă o să cumpărați din magazin foi de lasagna, le fierbeți înainte conform instrucțiunilor. Eu am folosit aluat de casă, resturi numite „lebbencs” în ungurește, pe care le-am folosit direct așa în lasagna, fără a le mai fierbe (dacă adăugați suficient sos, acestea se vor găti).
Legumele le tăiem cubulețe, le călim puțin în unt, apoi adăugăm bulionul și restul condimentelor (busuiocul, oregano -uscate) după gust, și lăsăm totul la foc mediu, pentru 5 minute.
Pentru sosul de brânză eu am avut deja un mix de brânzeturi preparat. Cheddarul și cașcavalul se dau pe răzătoare, mozzarella dacă luați întreagă, o tăiați felii, la fel și brânza brie. Se adaugă peste ele smântâna de gătit, sare și piper.
Cuptorul se setează la 180 de grade, cu ventilație.
Pregătim lasagna. Într-un vas termorezistent se pune un strat de foi de lasagna, 2-3 linguri sos de brânză, încă un strat de foi, apoi un strat... vezi mai mult
Sursa: Glasul Cetății