Stire 14.03.2020 ⋅ 0 comentarii
Bună dimineața, dragi cititori! Fiindcă suntem în perioada de post, azi vă bucur cu o rețetă ușoară și gustoasă, cu dragoste inclusă pentru spiritualitatea fiecărui suflet.
Varza de Bruxelles nu doar că e „drăguță” prin aspect, dar are și numeroase beneficii pentru sănătate, prin cantitățile semnificative de vitamine și proteine. Știu că pe la noi, varza, în general, nu se bucură de o prea mare atenție dar fără îndoială, merită o șansă.
Ingrediente:
-500 g varză de Bruxelles
-4 morcovi
-1 ardei gras roșu
-1 gulie
-2 bucăți praz
-1 vânătă medie
-300 g roșii
-200 ml suc de roșii
-2 linguri busuioc uscat
-2 linguri oregano uscat
-1 linguriță cimbrișor uscat (opțional)
-sare, piper
Mod de preparare:
Se spală varza și se curăță de primele frunze dacă e nevoie. Roșiile se curăță de pieliță (opărite 30 de secunde în apă fiartă), ardeiul se taie cuburi, gulia se curăță și se taie felii, prazul se taie și el rondele, vânăta se taie cubulețe.
Într-o oală se adaugă apă (sau stock de legume, dacă aveți), sucul de roșii, legumele, condimentele și se lasă totul la fiert pentru 20-25 de minute. Se potrivește la gust cu sare și piper după preferințe.
La servire, recomand să adaugați peste po... vezi mai mult
Sursa: Glasul Cetății