Local 10.03.2022 ⋅ 0 comentarii
Două istorii cu tâlc și umor. De asta au parte spectatorii arădeni în ultima zi a acestei săptămâni. Ziua de duminică, 13 martie, se arată a fi una cu mult noroc pentru iubitorii de povești teatrale.
„Duminica aceasta este prima zi, după o perioadă foarte lungă de timp, când ne putem bucura de teatru la capacitate maximă. Autoritățile au ridicat orice fel de restricții legate de desfășurarea evenimentelor culturale. Astfel, accesul în sălile noastre este permis și fără dovada vaccinarii, a testării sau a trecerii prin boală, iar purtarea măștii nu mai este obligatorie, dar e recomandată.” – spune Bogdan Costea, manager al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.
Prima întâmplare teatrală de duminică este dedicată celor mai mici dintre spectatori și are loc pe scena Trupei Marionete, începând cu ora 11.00. Este vorba despre spectacolul „Gulliver în țara Lilliput”, în regia lui Cristian Mitescu și scenografia Eugeniei Tărășescu Jianu.
„Aventurile lui "Gulliver în țara Lilliput" puse pe muzică, scrise în versuri, coregrafiate și interpretate cu strășnicie, sunt pentru privitori o minunată provocare: cu imagini bine alcătuite, marionete construite cu mare migală și animate impecabil și replici la limita dintre râs și plâns.” – spun creatorii spectacolului
Îi invită la spectacol pe toți puștii care au împlinit patru ani, actorii: Mircea Moș, Lăcrimioara Szlanko, Sorin Dorobanțu, Adina Doba, Oana Rogojină și Cristian Bordaș
Iar dacă de dimineață e vreme de răsfăț teatral pentru copii, câteva ceasuri mai târziu, sunt poftiți să guste din bucuria spectacolului, adulții. De la ora 18.00, pe scena Sălii Mari, se joacă spectacolul „Scufița Verde", un demers teatral semnat de Ștefan Lupu (regie și coregrafie).
„Am scris textul în joacă - joaca unui adult -, dar și cu un gând serios: că nu e vorba (doar) despre o poveste cu totul inocentă, ci (și) despre un comentariu pe marginea inițierii în viața adultă. Fantasme, proiecții și nevoia de a spune povești - la orice vârstă - se regăsesc dedesubtul fiecărei scene a spectacolului, invitând atât la joacă, cât și la gânduri mai serioase. Sunt extrem de bucuros că textul meu a încăput pe mâna unui lup talentat - Ștefan Lupu - și a unei echipe la fel de talentate și de minunate. Haideți să visăm și să ne jucăm împreună!” - spune Claudiu Sfirschi Lăudat, autorul textului.
Spectacolul este recomandat spectatorilor cu vârsta peste 14 ani.