Național 31.10.2020 ⋅ 0 comentarii
Data de 31 Octombrie, Ziua Internațională a Mării Negre, marchează aniversarea semnării, în 1996, de către România, Bulgaria, Georgia, Rusia, Turcia şi Ucraina a Planului Strategic de Acțiune pentru Marea Neagră. Documentul conţine cel mai complet set de strategii şi măsuri pentru salvarea şi reabilitarea bazinului.
Aniversarea din fiecare an este de fapt o promisiune pentru un viitor mai bun pentru cele 16 milioane de oameni, din cele șase state riverane, care trăiesc de-a lungul țărmului Mării Negre.
Dincolo de angajamentele guvernamentale asumate pentru măsuri reale care să reabiliteze bazinul Mării Negre, o responsabilitate ne aparține tuturor: aceea ce a proteja mediul.
Ziua Internațională a Mării Negre este și o celebrare a eforturilor de o viață depuse de specialiști, pasionați și voluntari pentru protejarea mediului marin.
”Ca viitori marinari militari, Marea Neagră este locul nostru de căpătâi. Este portul de unde începe fiecare călătorie pe drumurile de ape, iar țărmul Mării Negre este locul care îi adăpostește pe cei dragi nouă. Reziduurile, pescuitul excesiv şi deversările necontrolate de produse petroliere continuă să producă dezechilibre ecologice în Marea Neagră. Ambalaje din plastic și pet-uri, măști de unică folosință și alte deșeuri ușoare sunt purtate de vânt în apă, unde rămân pentru totdeauna provocând u... vezi mai mult
Sursa: Glasul Cetății