Stire 03.05.2022 ⋅ 0 comentarii
Astăzi vă prezentăm un produs deosebit, extrem de îndrăgit de fanii bucătăriei asiatice datorită gustului proaspăt, rafinat și a numeroaselor beneficii asupra sănătății. Mugurii de bambus se pot consuma în diferite supe sau preparate gătite la wok, fiind cu adevărat delicioși gătiți alături de orez, ciuperci și ghimbir. De asemenea mugurii de bambus fermentați sunt un ingredient important al multor feluri de mâncare din Himalaya și Nepal unde sunt gătiți cu șofran și ulei. Acest ingredient delicios este bogat în fibre și poate fi un aliat important în lupta împotriva celulitei, bineînțeles dacă adoptați și o dietă echilibrată. Are un conținut ridicat de potasiu ce ajută la reglarea tensiunii arteriale, scade colesterolul și îmbunătățește digestia. Toate acestea fac din mugurii de bambus aliatul perfect în orice dietă. Dacă v-am stârnit curiozitatea și doriți să-i încercați vă propunem o rețetă extrem de gustoasă de tăiței cu ciuperci de lemn și muguri de bambus.
INGREDIENTE
- 400 g piept de pui dezosat, tăiat cubulețe mici,
- 1 borcan MARSCHLAND MUGURI DE BAMBUS BIO 350G,
- 3 ciuperci 3 căței de usturoi 100 ml,
- vin de orez (sau vin alb sec),
- YAKSO SOS BIO DE SOIA SHOYU după gust,
- 2 linguri de ARCHE OȚET BIO UMEBOSHI UME SU,
- ulei
- BAMBOO TREE TAITEI DIN OREZ,
- susan alb pentru presărat,
MOD DE PREPARARE
Taie ciupercile fâșii. Încălzește uleiul, apoi pune usturoiul și amestecă de 2-3 ori. Adaugă bucățile de pui și gătește-le la foc mare amestecând frecvent, 3-4 minute. Adaugă mugurii de bambus și ciupercile, călește-le 3-4 minute. Adaugă vinul, oțetul și sosul de soia. Lasă câteva minute să clocotească ca să se formeze un sos gros. Pune tăițeii prefierți într-un bol peste care toarnă compoziția obținută. Servește tăiețeii cu muguri de bambus, carne și ciuperci, presărați cu semințe de susan. Poftă bună!
Puteți achiziționa cu ușurință MARSCHLAND MUGURI DE BAMBUS BIO 350G din shop-ul nostru online pe www.everbio.ro.
B-DUL REVOLUȚIEI NR. 42 Arad
0257 218 404