Montarea unui sistem termoizolator: 6 secrete pentru o lucrare bună

Național 15.11.2021 0 comentarii

Termoizolația locuinței are rolul de a îmbrăca locuința, astfel încât schimburile de temperatură cu exteriorul să fie reduse. În general termoizolațiile sunt făcute cu polistiren, iar pentru ca o lucrare să fie realizată cu adevărat corect trebuie să știi și micile secrete ale profesioniștilor. Îți prezentăm câteva dintre acestea în acest material.

Asigură plăcile de polistiren foarte bine

Chiar dacă adezivul pe care îl folosești este foarte bun, este recomandat să asiguri prinderea plăcilor de polistiren pe colțuri cu dibluri potrivite. La baza acestui raționament stau mai multe motive. Spre exemplu, oricât de bun ar fi adezivul pe care îl folosești, acesta ar putea să nu facă priză cum trebuie pe suprafață, iar acest lucru poate conduce la desprinderea termoizolației.


Din acest motiv este cel mai indicat să asiguri și prinderea cu dibluri, urmând ca ulterior să aplici și plasa, care să monolitizeze practic termosistemul. 

Curăță foarte bine substratul

Înainte de aplicarea oricărui material de construcții este necesară curățarea temeinică a substratului. Acest lucru este necesar pentru că atunci când apar impuritățile este afectată aderența materialelor de lipire sau a adezivilor. Praful, urmele de materiale sau uleiurile și hidrocarburile trebuie să fie îndepărtate foarte bine. 


Pentru a curăța de praf suprafețele poți folosi o suflantă, astfel încât chiar și cele mai mici particule să fie îndepărtate și adezivul să adere la un substrat perfect curat. 

Deschide fisurile și repară suprafețele

Niciodată termosistemul nu ar trebui să fie instalat pe suprafețe care nu sunt curățate sau reparate. Fiecare deteriorare la nivel de substrat și fiecare problemă poate constitui adevărate puncte nevralgice pe viitor. De aceea, acolo unde sunt fisuri va fi nevoie de deschiderea acestora, de curățare și desprăfuire, pentru ca mai apoi să te ocupi de umplerea cu material a acestora. 


În cazul în care suprafețele nu sunt drepte, va trebui să te ocupi de aducerea la planeitate, pentru că în caz contrat sistemul izolator va urma exact direcția suprafeței, fără ca tu să poți repara la final aceste imperfecțiuni. 

Acoperă termosistemul cu plasă

Plasa pe care o folosesc specialiștii pentru acoperirea sistemului izolator are atât rolul de a menține toate componentele în același loc, cât și de armare. Astfel, în cazul apariției unor probleme plasa va avea rol de armătură și nu va permite deplasări sau defecțiuni majore. 

Acoperă rosturile cu adeziv sau bandă adezivă cu folie de aluminiu

Rosturile unui sistem izolator, mai exact zonele de la joncțiunea plăcilor ar trebui să fie acoperite tocmai pentru a nu exista posibilitatea ca prin aceste locuri să se realizeze schimburi de temperatură cu exteriorul. Poți folosi în acest sens bandă adezivă cu folie de aluminiu, pentru că acesta are proprietăți de retenție a căldurii. De asemenea, poți opta pentru acoperirea cu mortar și tencuială decorativă a sistemului, astfel încât acesta să fie perfect ermetizat. 

Evită golurile în sistemul izolator

Fiecare gol, oricât de mic, este un potențial pericol pentru sistemul izolator. Acolo se poate face transferul termic și în acea zonă există o predispoziție reală pentru formarea condensului și a mucegaiului, ca urmare a trecerii vaporilor.


Pentru a evita acest lucru poți să umpli orice gol cu material izolator, iar în acest sens poți folosi fie spumă poliuretanică, fie polistiren. Spuma poliuretanică este un material similar polistirenului, cu o capacitate foarte mare de izolare, greutate mică și o structură aerată care își păstrează proprietățile în timp. 


Un sistem de izolare este deosebit de util pentru orice locuință, deoarece acesta aduce economii substanțiale și oferă un plus de confort în orice anotimp. Ai în vedere aceste aspecte atunci când montezi termosistemul casei tale și realizează un sistem izolator demn de un profesionist. 

fashiondays.ro
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine