Nelu Tătaru: Noi pregătim spitalele pentru 2000 de cazuri noi pe zi

Stire 09.09.2020 0 comentarii


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că România ar putea trece de 2.000 de cazuri pe zi, dacă regulile sanitare nu sunt respectate , în condițiile în care săptămâna viitoare începe școala, iar în 27 septembrie vor avea loc alegerile locale.

STARE DE ALERTA. "În cazurile pe care le prevedem cu aceste măsuri, să nu trecem de 1500 de cazuri pe zi. Dar nerespectarea unor reguli poate să ne ducă și la peste 2000 de cazuri noi pe zi. Depinde doar de noi toți dacă avem un scenariu în care avem o evoluție favorabilă, chiar descrescândă la un moment dat, în octombrie, sau dacă reluăm o pantă ascendentă cu un număr de cazuri noi”, a spus Tătaru într-un interviu pentru Digi24.

Cifrele se vor vedea la sfârșitul acestei luni. „Când vom avea primele 14 zile de la reluare. Și atunci vom vedea. Simptomatologia unei boli poate apărea din a doua până în a zecea zi a bolii respective, a infecției cu SARS CoV- 2. Dacă noi începem pe 14, să ne gândim că cele două săptămâni merg spre sfârșitul lunii”, a exlicat el.

„Noi pregătim spitalele și pentru 2000 de cazuri pe zi, dar depinde foarte mult de gravitatea acestora”, a adăugat el.

Institutul Național de Sănătate Publică a transmis marți un raport detaliat privind evoluția pandemiei de COVID-19 în România. Potrivit datelor INSP, Capitala și alte 6 județe au o rată ridicată de vulnerabilitate privind infecțiile cu coronavirus. Rata de pozitivare a testelor pentru coronavirus este de 5% la nivel național. Graficele mai arată un grad de ocupare de aproximativ 55% a paturilor destinate pacienților COVID.

În săptămâna 31 august - 6 septembrie, 34.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Bacău, Iași, Bihor si Prahova. În 8 județe si în Municipiul București se înregistrează o rata de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori. De asemenea, se înregistrează un trend ascendent al infecțiilor cu coronavirus în 13 județe. 

Potrivit datelor INSP, București și alte 6 județe au o rată ridicată de vulnerabilitate privind infecțiile cu coronavirus. Este vorba de județele Bihor, Cluj, Bacău, Prahova, Brăila și Giurgiu. Rata de vulnerabilitate este calculată pe baza ratei de incidență, a numărului de focare, a ratei de transmitere și a gradului de ocupare a paturilor din secțiile Covid 19 si secțiile ATI.

80.4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 60% din decese au fost la bărbați. De asemenea, 94.9% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

De la începutul pandemiei 4.973 de medici și personal medical s-au infectat cu noul coronavirus, dintre aceștia, 46 au decedat. Potrivit raportului, rata de pozitivare a testelor RT-PCR este în jur de 5% la nivel național. De asemenea, se observă că mai mult de o treime din testele prelucrate în ultima săptămână au fost efectuate la cerere.

Sursa: romaniatv.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine