Stire 12.11.2020 ⋅ 0 comentarii
America se poate întoarce în lockdown. Consilierul lui Biden din echipa COVID, Michael Osterholm, spune ca ar putea baga SUA timp de 4-6 săptămâni în lockdown naţional ca să ţină sub control pandemia la fel cum s-a întâmplat în Noua Zeelandă şi Australia.
Osterholm, doctor la Universitatea din Minnesota a mai explicat şi că vine cea mai neagră perioadă a pandemiei pentru Statele Unite, iar spitalele din oraşe ca El Paso deja nu mai fac faţă numărului de infectări.
„Ceea ce trebuie să înţeleagă americanii e că urmează să intrăm în iadul COVID. Chiar se întâmplă. Acum 10 săptămâni am prezis că de Ziua Muncii vom vedea o creştere astronomică a numărului de cazuri. După cum ştiţi, acum vorbim exact de acest fel de problemă: 120-130 de mii de cazuri noi pe zi, când acum câteva săptămâni vorbeam doar de 23-25 de mii de cazuri. Acest număr va continua să crească substanţial, nici măcar nu ne-am apropiat de vârf", a explicat Osterholm.
Principalul expert în boli infecţioase din Statele Unite, doctorul Anthony Fauci, a declarat marţi că pandemia de coronavirus ar putea deveni "mult mai gravă" dacă populaţia ţării nu respectă recomandările de sănătate publică, relatează miercuri DPA.
Într-un interviu acordat CNN, Fauci a spus că ţara trebuie să "dubleze" măsurile de sănătate publică, inclusiv purtarea măştii şi distanţarea fizică, sau "ar putea deveni mult mai grav".
Comentariile sale vin în contextul în care SUA înregistrează o creştere susţinută a numărului de infectare cu noul coronavirus, cu medii de peste 100.000 de infecţii raportate pe zi.
Pandemia a afectat deja puternic SUA, mult mai rău decât multe alte ţări, cu aproape 240.000 de decese.
Fauci a declarat că în timp ce veştile despre eficacitatea vaccinurilor în stadiu avansat de testare sunt foarte încurajatoare - primele doze fiind disponibile probabil în decembrie - ţara nu poate "renunţa" la distanţarea fizică.
Luni, SUA au depăşit 10 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus.
Creşterea numărului de cazuri este răspândită pe tot teritoriul SUA, situaţia fiind deosebit de gravă în Minnesota, Illinois şi alte state din nord.
În oraşul New York, care a reuşit să-şi controleze rata de infectare după ce în primăvară a devenit epicentrul naţional al focarului, primarul Bill de Blasio le-a cerut locuitorilor să prevină un al doilea val "periculos de aproape" şi o potenţială carantină.
Experţii sanitari sunt îngrijoraţi că răcirea vremii şi faptul că oamenii vor petrece mai mult timp în spaţiile închise vor face ca virusul să se răspândească mai rapid.
Sursa: romaniatv.net
Sursa: ARQ