Național 14.07.2020 ⋅ 0 comentarii
Aproape 690 de milioane de persoane din întreaga lume au fost afectate de foamete anul trecut, creșterea fiind cu 10 milioane față de anul precedent.
Potrivit raportului „Starea securităţii alimentare şi a nutriţiei la nivel mondial”, publicat luni de ONU, zeci de milioane de persoane au intrat în rândul celor cu malnutriţie cronică în ultimii cinci ani.
Cele mai multe persoane care suferă de foamete sunt în Asia, dar numărul acestora creşte rapid în Africa.
Asia găzduieşte cel mai mare număr de persoane subnutrite - 381 de milioane, Africa se află pe locul al doilea cu 250 de milioane, urmată de America Latină şi Caraibe - 48 de milioane.
„Prevalenţa globală a subnutriţiei, sau procentajul total de persoane care suferă de foame, s-a schimbat puţin, la 8,9%, dar cifrele absolute au crescut din 2014. Acest lucru înseamnă că în ultimii cinci ani foametea a crescut odată cu populaţia planetei”, se arată în raport.
La nivel mondial, raportul ONU preconizează faptul că pandemia de COVID-19 ar putea determina ca încă 130 de milioane de persoane să sufere de foamete cronică până la sfârşitul anului 2020.
„Costurile mari şi accesibilitatea financiară scăzută înseamnă că miliarde de persoane nu se pot hrăni cu mâncare sănătoasă ori bogată în nutrienţi”, se arată în document.
Reprezentanții ONU susțin că, la cinci ani după ce lumea s-a angajat ca până în 2030 să pună capăt foametei, nesiguranţei privind obţinerea hranei şi tuturor formelor de malnutriţie, atingerea acestui obiectiv... vezi mai mult
Sursa: Glasul Cetății