Teatrul ca rezistență: Lansăm un nou Fanzin și un film de animație

Cultura 08.12.2020 0 comentarii

Proiectul Teatrul ca Rezistență își propune să creeze o punte de comunicare între generații prezentând în premieră filmul de animație Cenzură, realizat de artista Laura Pop care urmărește să surprindă complexitatea lucrurilor simple și multitudinea perspectivelor prin creațiile sale.  În filmul de animație Cenzură este ilustrată esența anilor marcați de control și supraveghere. Vă invităm să  vizionați filmul pe Canalul de Youtube Teatrul ca Rezistență și pe pagina de Facebook a proiectului Theater as Resistance.

În același timp, lansăm și numărul 5 al Fanzin-ului Teatrul ca Rezistență, dedicat de această dată teatrului independent din România, în speranța de a atrage atenția asupra celei mai inovatoare zone de creație teatrală, aflată în acest an într-o profundă criză. Acest număr se dorește a fi și un instrument de sensibilizare și advocacy. Fanzinul va fi prezentat factorilor de decizie de la Ministerul  Culturii,  primarilor și șefilor de consilii județene, scopul acestui demers fiind acela de a contribui la salvarea, măcar în ultima clipă, a companiilor independente de teatru din România.

***

Laura Pop este regizoare de film de animație și animatoare premiată din Sibiu, România. A studiat scenografia la UNATC,  la ENSAD Paris, și a absolvit masteratul de film de animație din cadrul UNATC în 2018. După lansarea filmului de absolvire Monstrul, premiat la festivaluri din țară și din străinătate, a lucrat ca stagiar în studioul belgian Camera-etc, unde a regizat și animat al doilea scurtmetraj, Miroir. Laura și-a continuat cariera artistică cu documentarul animat Moarte și a lucrat la diverse proiecte de animație atât în teatru, cât și în film. 

Teatrul ca Rezistență este un proiect realizat de Asociația Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, parte a proiectului european Heritage Contact Zone, co-finanțat prin programul Europa Creativă, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar "Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2023", parte a Programului Cultural TM2023 din anul 2019.

Proiectul este co-produs cu Auăleu Teatru (Timișoara), care lucrează în strânsă asociere cu instituțiile teatrale majore ale orașului: Teatrul Național din Timișoara, Teatrul Maghiar "Csiky Gergely", Teatrul German de Stat, Teatrul Thespis, Teatrul pentru copii și tineret Merlin. 

fashiondays.ro
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine