29.06.2022 ⋅ 0 comentarii
Suntem obișnuiți ca frigiderul să stea cuminte în colțul lui și să își facă treaba. Îl mai auzim din când în când motorașul cum merge, semn că toată mâncarea noastră este în siguranță, la temperatura potrivită. Dar ce te faci dacă într-o zi este prea liniște în bucătărie? Dacă deschizi ușa și înauntru este întuneric și cald?
În speranța ca este vorba doar despre o pană de curent, care se va remedia rapid sau o problemă ce poate fi rezolvată cu o simplă vizită a unui tehnician, poți urma câteva dintre sfaturile din acest articol. Dacă, însă, verdictul este unul grav, respectiv faptul că frigiderul este stricat definitiv sau repararea lui are un cost similar cu unul nou, ar trebui să te orientezi rapid spre cea mai avantajoasă metodă de creditare. Intră aici și beneficiază de un credit IFN în condiții avantajoase, astfel încât depozitarea mâncării și alimentelor perisabile să nu fie o problemă de lungă durată.
Iată ce trebuie să faci dacă ți s-a stricat frigiderul:
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să tragi frigiderul de la perete și să asculți dacă motorul merge. Dacă auzi sunetul salvator, dar în interiorul frigiderului temperatura nu este cea potrivită, cu siguranță problema poate fi rezolvată de un tehnician. Până la sosirea acestuia, ține cât mai mult ușa de la frigider închisă, pentru a evita pierderea aerului rece din interior.
Acesta este plasat în spatele frigiderului, în partea de jos. Dacă se aude și de aici un sunet ca de motor care merge, se poate să fie vorba de mai multe probleme: releul, termostatul sau temporizatorul de dezghețare ar putea avea nevoie de reparații sau chiar de înlocuirea completă.
Acesta este un set de serpentine care răcesc frigiderul. Atunci când se acumulează murdărie pe serpentine, rezultatul este funcționarea defectuoasă a frigiderului. Lângă condensator se află și un ventilator de răcire, care trebuie și el curățat frecvent. Se poate utiliza cu succes un aspirator, o cârpă sau o perie moale. Întotdeauna înainte de curățarea componentelor frigiderului, acesta trebuie scos din priză.
Cu siguranță există destule alimente la tine în frigider, care se apropie de finalul termenului de garanție. Toate acestea, dar și cele deja expirate, începute sau deschise de prea mult timp, pot fi aruncate fără griji, astfel încât să trebuiască să găsești soluții pentru o cantitate cât mai mică de mâncare. Chiar dacă nu îți vine să le arunci, gândește-te că neavând frigiderul la dispoziție, în maxim o zi le așteaptă aceeași soartă. În special peștele sau fructele de mare, trebuiesc aruncate rapid deoarece sunt foarte perisabile. Pe de altă parte, există alimente care nu trebuie neapărat să stea la frigider: sticlele cu suc sau bere, punga cu pâine, merele, etc. pot fi așezate provizoriu într-un dulap, pentru a elibera zona.
Indiferent de gravitatea problemei cu care te confrunți la frigider, până la rezolvarea ei va trebui să găsești o soluție pentru ca mâncarea să nu se strice. Dacă ai o ladă frigorifică sau poți cumpăra gheață de la magazin, ai rezolvat problema, cel puțin momentan. În caz contrar, cea mai simplă soluție este să pui alimentele în pungi sau cutii, iar apoi să le așezi în cadă și să torni apă rece peste ele.
După ce ai terminat evaluarea problemelor pe care le are frigiderul tău, este momentul să apelezi la un specialist. Cu cât mai repede va veni la tine, cu atât mai rapid vei rezolva situația. Asigură-te că îi prezinți corect și coerent la telefon toate aspectele pe care le-ai identificat, astfel încât el să poată veni deja pregătit pentru problema ta.
După vizita tehnicianului vei ști cu exactitate ce ai de făcut în continuare. În cel mai fericit caz va fi nevoie doar de o simplă reparație sau înlocuire de piese, iar în cel mai rău caz, pentru bugetul tău, va trebui să cumperi un frigider nou.