Tot ceea ce trebuie să știți despre înscrierea copiilor în învăţământul primar

Stire 26.02.2020 0 comentarii

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Arad au dat publicității metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2020-2021. 

Pentru anul şcolar 2020-2021, la nivelul judeţului Arad, în proiectul planului de şcolarizare, sunt prevăzute 185,6 clase pregătitoare (omogene şi simultane) şi 3.600 de locuri în clasele pregătitoare.

Calendarul şi Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2020-2021 au fost aprobate prin Ordinul Ministerului Educaţiei şi Cercetării nr. 3277/17.02.2020.

Potrivit metodologiei, învăţământul primar, care este obligatoriu, cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I-IV. Numărul de locuri alocate, prin cifra de şcolarizare, pentru clasa pregătitoare în învăţământul de stat, este mai mare sau egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învăţământul primar, asigurându-se, astfel, şcolarizarea tuturor copiilor.

Condiţii de înscriere în învăţământul primar prevăzute de prezenta Metodologie sunt:

- Părinţii, ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2020 inclusiv, au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare;

- Părinţii, ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 inclusiv, pot să-şi înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor

psihosomatică este corespunzătoare.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE), în perioada 25 februarie - 20 martie 2020, atât la sediul CJRAE, cât şi în unităţi de învăţământ din municipiu şi judeţ.

Calendarul înscrierilor:

Înscrierile vor avea loc la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului. Cererile tip de înscriere pot fi completate şi validate direct la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului. Cererile-tip de înscriere pot fi completate şi online (procedura va fi disponibilă începând cu data de 4 martie), dar după completarea acestora, părinţii trebuie să meargă la unitatea de învăţământ în care doresc înscrierea copilului pentru validarea cererii. Completarea cererii de înscriere online nu garantează înscrierea copilului în unitatea de învăţământ şi nu elimină obligativitatea părintelui de a se prezenta la unitatea de învăţământ unde doreşte înscrierea cu dosarul complet al copilului, în vederea validării acesteia. Acest formular permite doar prezentarea la secretariatul şcolii cu datele copilului pre-completate, scurtând timpul de aşteptare în unitatea de învăţământ.

Completarea şi depunerea cererilor va avea loc în două etape. La etapa a doua participă doar cei care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă.

citeste mai mult...

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine